Sagan druhý v 4. etape na pretekoch Okolo Ománu

17.02.2012 Celý región

Al Wadi Al Kabir 17. februára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v 4. etape pretekov Okolo Ománu z Bidbid (Nafa’a) do Al Wadi Al Kabir (142,5 km) druhú priečku a v priebežnom poradí si udržal taktiež druhé miesto. Z triumfu sa tešil líder celkovej klasifikácie Andre Greipel z Nemecka, ktorý sa presadil v záverečnom hromadnom špurte. Tretí skončil francúzsky pretekár Tony Gallopin.

\"Napriek tomu, že som skončil druhý, nie som dnes so sebou spokojný. Škrie ma najmä to, že celý deň chalani z tímu výborne odtiahli náročnú etapu a ja som to na záver pokazil...,\" povedal Sagana prostredníctvom svojho manažéra Jozefa Korbela. \"Od štartu odišli dvaja pretekári a potom sme ich my z Liquigasu dobiehali celý deň. V dnešnej etape už boli aj kopce, išlo sa hore-dolu a na záver etapy boli tri menšie okruhy s dvoma kopcami. Myslel som si, že už tam nemôže zostať žiaden špurtér. V poslednom kopci som dokonca išiel do úniku s Chavanelom z Quick-Stepu, ale napokon nás päť kilometrov pred cieľom pohltili. A prišla dráma. V záverečnom špurte som viedol, ale v posledných metroch ma Nemec Greipel predbehol. Čo už. Mrzí ma to, pretože v dnešnej etape sme vynaložili veľa úsilia, aby sme zvíťazili. Zajtrajšia bude ešte viac kopcovitá, takže som sám zvedavý, ako to dopadne, ale držte mi palce,\" dodal slovenský cyklista.

Sagan stráca v priebežnom poradí na Greipela iba šesť sekúnd, tretí Francúz Nacer Bouhanni osemnásť. Dvadsaťdvaročný Slovák si však udržal biely dres pre najlepšieho mladého jazdca a v bodovacom hodnotení o zelený dres je druhý so štvorbodovým mankom na Greipela.

Druhý slovenský zástupca v pelotóne Peter Velits prišiel do cieľa na 26. priečke v rovnakom čase ako víťaz a v priebežnom poradí sa posunul na 13. miesto (+34 s).

Sobotňajšia piata etapa povedie z mesta Muscat do Jabal Al Akhdhar a meria 158 km.

výsledky 4. etapy (Bidbid - Al Wadi Al Kabir, 142,5 km):

1. André Greipel (Nem./Lotto Belisol) 3:37:02 h, 2. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale), 3. Tony Gallopin (Fr./RadioShack-Nissan), 4. Nacer Bouhanni (Fr./FDJ-Big Mat), 5. Christopher Sutton (Aus./Sky), 6. Martin Kohler (Švaj./BMC Racing), ... 26. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-Quickstep) všetci rovnaký čas

priebežné poradie:

1. Greipel 13:36:33 h, 2. SAGAN +6 s, 3. Bouhanni +18, 4. Gallopin rovnaký čas, 5. Baden Cooke (Aus./GreenEdge) +19, 6. Tom Jelte Slagter (Hol./Rabobank) +21, ... 13. VELITS +34
 

Vyberte región